EtusivuNäyttelyt › Villa Artun näyttelyt

Villa Artun näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytilaa, Villa Artun galleriaa. Villa Artun näyttelyiden keskiössä ovat lapset ja nuoret niin tekijöinä kuin kokijoina. Taidekeskus järjestää Villa Artun näyttelytilaan 3–4 näyttelyä vuodessa. Sen lisäksi Villa Artun galleriassa esittäytyy Taito-käsityö- ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely ja Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttelyitä. Pienempiä näyttelyitä on esillä Villa Artun käytävägalleriassa. Yleensä Käytävägalleriassa on esillä pieni kokonaisuus kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta.

Näyttelyt ovat auki ma–to klo 12–19, pe 12–16 ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan,
p. 050 467 8308. Poikkeuksista aukioloissa mainitaan kotisivujen etusivulla.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

KEVÄT 2018

Toiveretki
Suomalais-arabialainen näyttely lapsille

29.1.–23.3.
Villa Artun galleria


Sanna Pelliccionin kuvitusta

Näyttelyssä kirja astuu ulos kansistaan. Näyttelyvieras tekee retken kirjailija Katri Tapolan ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Toiveretki sekä Pieni prinsessasatu ja Pieni prinssisatu kirjojen maailmaan. Matka vie kirjan kuvitusten saattelemana tuoksuvaan ruusutarhaan, solisevan metsälammen luo, aitoon beduiinitelttaan sekä lukunurkkaan, jossa on suomen- ja arabiankielisiä kirjoja.

Jokaisessa näyttelyn tilassa on suomen- ja arabiankielinen opastaulu tehtävineen. Kulkija voi kuulla aavikon ääniä, tunnustella aarrearkun materiaaleja, tutkia tunteita ja tarinoida itämaisella matolla.

Näyttelyn visuaalinen maailma on kuvittaja ja tuottaja Sanna Pelliccionin käsialaa. Moniaistisen ja elämyksellisen näyttelyn äänipolun ovat suunnitelleet muusikot Anna Kuoppamäki ja Hans Andersson. Käännös- ja kulttuuritulkkina on toiminut Maria Pakkala. Näyttelyn tekstit ovat Katri Tapolan käsialaa.

Näyttelyn suojelijana toimii Katti Matikainen.

Toiveretki on kiertävä näyttely, jonka matka on alkanut syksyllä 2016 taidetalo Pessistä Vantaalta. Se on ollut esillä useilla paikkakunnilla ja jatkaa matkaansa myös Hyvinkäältä.

Tiedote >>

'Mä'äs-säläämä'  – 'Olkoon matkasi turvallinen'
Lasten ja nuorten taidetta arabimaista  

29.1.–23.3.                                               
KäytävägalleriaToiveretki-näyttelyn rinnalle on koottu kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta näyttely, jossa esittäytyy arabialainen elämän aavikolla, kylissä ja kaupungeissa, arjen askareissa, juhlissa sekä lasten leikeissä. Kuvat tuovat esille arabialaista kulttuuria rakennuksissa, pukeutumisessa ja esineistöissä, mutta myös alueen luonnon.

Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun
päättötyö- ja työpajanäyttely

3.4.–25.4.
Villa Artun galleria

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun 13–18 -vuotiaiden oppilaiden taidetta.


Nooa Vaarala, Suomi (osa teoksesta)

Pinnan alla – Käsillä taitoa – iloa – muotoa            

7.5.–1.6.
Villa Artun galleria

Runsas ja värikäs kattaus Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmin lukuvuoden aikana syntyneistä töistä.

Lähikuvia luonnosta
Kansainvälistä lasten ja nuorten taidetta

3.4.–1.6.
Käytävägalleria

 
Agicic Alma, Bosnia Herzegovina

Kevään innoittamana Villa Artun käytävägalleriassa esitellään lasten ja nuorten
luontotutkielmia eri puolilta maailmaa. Kuvissa esiintyy mitä moninaisimpia todellisia tai mielikuvituksellisia eläimiä ja kasveja. 

 

Villa Artun menneitä näyttelyitä >>

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna