EtusivuNäyttelyt › Villa Artun näyttelyt

Villa Artun näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytilaa, Villa Artun galleriaa. Villa Artun näyttelyiden keskiössä ovat lapset ja nuoret niin tekijöinä kuin kokijoina. Taidekeskus järjestää Villa Artun näyttelytilaan 3–4 näyttelyä vuodessa. Sen lisäksi Villa Artun galleriassa esittäytyy Taito-käsityö- ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely ja Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttelyitä. Pienempiä näyttelyitä on esillä Villa Artun käytävägalleriassa. Yleensä Käytävägalleriassa on esillä pieni kokonaisuus kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta.

Näyttelyt ovat auki ma–to klo 12–19, pe 12–16 ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan,
p. 050 467 8308. Poikkeuksista aukioloissa mainitaan kotisivujen etusivulla.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

SYKSY 2018

Jaloista käsin –hankenäyttely
19.11. -15.12.2018 ja 7.-18.1.2019

Villa Artun galleria
Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16.

Voiko kävely olla taiteen perusopetuksen väline? Miten kävely vaikuttaa ajatteluun ja sitä kautta luovaan työhön? Näitä asioita on tutkittu Jaloista käsin –kehittämishankkeessa, jonka osapuolet ovat Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi sekä visuaalisten taiteiden koulu Aimo Hämeenlinnasta. Lisäksi Lasten ja nuorten taidekeskus toimii hankkeen yhteistyökumppanina.

Oppilaat ja opettajat ovat kävelleet lukuvuoden aikana sekä koulun lähimaastossa että leirikoulumatkojen puitteissa kauempanakin. Hanke alkoi syksyllä 2017 Janakkalan kulttuurimaisemasta ja jatkui keväällä 2018 Turun ulkosaaristoon, Utön majakkasaarelle. Loppukesästä 2018 matkattiin Latviaan, jossa jalkauduttiin Kolkan niemimaan autioille hiekkarannoille.

Leirikoulujen ja työpajojen yhteinen nimittäjä on ollut liike ja keholliset harjoitukset, joita ovat ohjanneet vierailevat taiteilijat ja tutkijat tanssin, kuvataiteen, teatteri-ilmaisun sekä historian ja arkeologian aloilta. Nämä oppilaiden ja opettajien yhteiset harjoitukset näissä erityisissä paikoissa ovat johdattaneet pohtimaan olemassaoloa ja ajan kulkua ¬– mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa tällä planeetallamme – ja näiden pohdintojen kautta myös sitä, mistä taiteen tekemisessä on kysymys.

Jaloista käsin –näyttely on taiteellinen dokumentaatio hankkeen sisällöistä ja sen puitteissa syntyneistä teoksista.

 

KAMELITORI
Lasten käsitöitä ja taidetta maailmalta
17.9. - 9.11.


Kuva: Batiikki. Intia. Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälinen arkisto.


Näyttely avoinna
ma-to 12-19
pe 12-16
ryhmille myös aamupäivisin

Villa Artun gallerian valtaa kansainvälinen käsityömarkkinoiden tunnelma kun KAMELITORI-näyttely avautuu syyskuussa. Lasten ja nuorten tekemät käsityöt ja käsityöaiheiset taulut vuosikymmenien varrelta kertovat miten kulttuurien moninaisuus näkyy eri maista tulleissa teoksissa. Näyttely pitää sisällään kolme työpajapistettä, joissa pääsee itse kokeilemaan käsityötekniikoita.

 

JALOISTA KÄSIN
19.11. - 15.12.2018 ja 7.-18.1.2019

Voiko kävely olla taiteen lähtökohta? Näyttely on taiteellinen dokumentaatio Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun, Hämeenlinnan Aimokoulun ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmin yhteisestä hankkeesta. Oppilaat ovat kävelleet lukuvuoden aikana sekä koulun lähimaastossa että leirikoulumatkoilla.

Näyttelyyn liittyvä koko perheen tapahtumapäivä la 24.11. klo 10-15. Koreografi Sari Palmgren ohjaa liikkuvan työpajan ja sen päätteeksi tanssija Pekka Louhio esiintyy. Huom. työpajaan ennakkoilmoittautuminen 21.11. mennessä tekstiviestillä: 050 467 8308

Menneitä näyttelyitä:

KEVÄT 2018

TESTIVOITTAJA 2018
Lasten ja nuorten kuvataidekoulun lopputyönäyttely
4.4. – 24.4. Villa Artun galleria
ma-to 12-19
pe 12-16


Yhdeksän 16-19-vuotiasta nuorta taiteilijaa esittäytyy Villa Artussa Hyvinkään villatehtaalla.
Näyttelyssä on monipuolinen ja kiinnostava valikoima teoksia, joita nuoret ovat itsenäisesti työstäneet lukuvuoden aikana.
Esillä on mm. maalauksia, valokuvia, sarjakuvaa, sekatekniikkaa, keramiikkaa ja puuveistos.

 

LÄHIKUVIA LUONNOSTA
Kansainvälistä lasten ja nuorten taidetta
3.4. – 1.6. Käytävägalleria
ma-to 12-19
pe 12-16 

Kuinka monta jalkaa on muurahaisella? Entä miltä näyttää perhosen siipi tai puunlehti ihan läheltä katsottuna? Villa Artun Käytävägallerian näyttely kutsuu tutkimaan lasten ja nuorten tekemiä luontotutkielmia eri puolelta maailmaa. Esillä on 45 teosta taidekeskuksen kansainvälisestä arkistosta. Teokset ovat 5-18 –vuotiaiden tekemiä.

Näyttelyssä voi pysähtyä tutkimaan suurennuslasin avulla terraariossa eläviä kenttäsirkkoja tai elävän kasvin lehtiä. Vitriineissä on nähtävillä myös pallokala ja perhoskokoelma. Näyttelyyn voi varata työpajoja, joissa rakennetaan rautalangoista ja vaahtomuovinpaloista kolmiulotteisia ötököitä tai kasveja ja ne päällystetään villahuovutuksella. Työpajan kesto on 1,5h ja ne ovat maksuttomia. Aika varataan etukäteen p. 050 467 8308.

Yhteistyössä mukana Eläinkauppa Salamanteri, Hyvinkää

Tallenna