EtusivuNäyttelyt › Villa Artun näyttelyt

Villa Artun näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytilaa, Villa Artun galleriaa. Villa Artun näyttelyiden keskiössä ovat lapset ja nuoret niin tekijöinä kuin kokijoina. Taidekeskus järjestää Villa Artun näyttelytilaan 3–4 näyttelyä vuodessa. Sen lisäksi Villa Artun galleriassa esittäytyy Taito-käsityö- ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely ja Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttelyitä. Pienempiä näyttelyitä on esillä Villa Artun käytävägalleriassa. Yleensä Käytävägalleriassa on esillä pieni kokonaisuus kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta.

Näyttelyt ovat auki ma–to klo 12–19, pe 12–16 ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan,
p. 050 467 8308. Poikkeuksista aukioloissa mainitaan kotisivujen etusivulla.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kevät 2019SWEET DREAMS!
Unia ja unelmia lasten kuvina
29.1.-31.5.

Villa Artun käytävägalleria
Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16.

Näkevätkö lapset maailmalla samanlaisia unia? Näyttelyyn on kerätty 5–17-vuotiaiden lasten tekemiä kuvia Lasten ja nuorten taiteen kansainvälisestä arkistosta vuosilta 1983-2017. Esillä on 40 lasten ja nuorten tekemää kuvitusta unista ja unelmista.

Unien maailma näyttäytyy universaalina näissä 24 eri maasta tulevissa teoksissa. Niistä voi löytää yhteisiä teemoja, kuten unen ja valveen rajapinta ja nukkumiseen liittyvät rituaalit. Kuka peittelee nukkumaan, minkälainen on oma unipesä, minkälainen unikaveri on vierellä ja herättääkö herätyskello vai joku muu nukkujan uuteen päivään?

Kuvat kertovat unennäkijöiden haaveista: lentämisestä, omasta perheestä, leikeistä ja ystävistä. Unimaailmaa kuvataan usein pehmeillä, murretuilla, utuisilla väreillä kun taas toisissa kuvissa värit ovat yhtä kirkkaat kuin päivätodellisuudessa. Leijaileminen ja avaruus kiinnostavat unennäkijöitä. Joskus unet käsittelevät pelottaviakin asioita ja painajaisunet voivat tuoda näkyviin luurankoja ja haamuja.

Unien tarinat paljastavat katsojille mitä kaikkea hauskaa voi nähdä unien aikana, kuten iloisen
Uni-porsaan lentävällä matolla. Mistä mahtaakaan uneksia päivätorkkuja nukkuva kissa?


Nukun kissani ja nallen kanssa, I sleep with my cat and teddy.
Marinko Simona, Serbia

 

Tallenna