EtusivuNäyttelyt › Villa Artun näyttelyt

Villa Artun näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytilaa, Villa Artun galleriaa. Villa Artun näyttelyiden keskiössä ovat lapset ja nuoret niin tekijöinä kuin kokijoina. Taidekeskus järjestää Villa Artun näyttelytilaan 3–4 näyttelyä vuodessa. Sen lisäksi Villa Artun galleriassa esittäytyy Taito-käsityö- ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely ja Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttelyitä. Pienempiä näyttelyitä on esillä Villa Artun käytävägalleriassa. Yleensä Käytävägalleriassa on esillä pieni kokonaisuus kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta.

Näyttelyt ovat auki ma–to klo 12–19, pe 12–16 ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan,
p. 050 467 8308. Poikkeuksista aukioloissa mainitaan kotisivujen etusivulla.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

KEVÄT 2018

 

TESTIVOITTAJA 2018
Lasten ja nuorten kuvataidekoulun lopputyönäyttely
4.4. – 24.4. Villa Artun galleria
ma-to 12-19
pe 12-16


Yhdeksän 16-19-vuotiasta nuorta taiteilijaa esittäytyy Villa Artussa Hyvinkään villatehtaalla.
Näyttelyssä on monipuolinen ja kiinnostava valikoima teoksia, joita nuoret ovat itsenäisesti työstäneet lukuvuoden aikana.
Esillä on mm. maalauksia, valokuvia, sarjakuvaa, sekatekniikkaa, keramiikkaa ja puuveistos.

 

LÄHIKUVIA LUONNOSTA
Kansainvälistä lasten ja nuorten taidetta
3.4. – 1.6. Käytävägalleria
ma-to 12-19
pe 12-16 

Kuinka monta jalkaa on muurahaisella? Entä miltä näyttää perhosen siipi tai puunlehti ihan läheltä katsottuna? Villa Artun Käytävägallerian näyttely kutsuu tutkimaan lasten ja nuorten tekemiä luontotutkielmia eri puolelta maailmaa. Esillä on 45 teosta taidekeskuksen kansainvälisestä arkistosta. Teokset ovat 5-18 –vuotiaiden tekemiä.

Näyttelyssä voi pysähtyä tutkimaan suurennuslasin avulla terraariossa eläviä kenttäsirkkoja tai elävän kasvin lehtiä. Vitriineissä on nähtävillä myös pallokala ja perhoskokoelma. Näyttelyyn voi varata työpajoja, joissa rakennetaan rautalangoista ja vaahtomuovinpaloista kolmiulotteisia ötököitä tai kasveja ja ne päällystetään villahuovutuksella. Työpajan kesto on 1,5h ja ne ovat maksuttomia. Aika varataan etukäteen p. 050 467 8308.

Yhteistyössä mukana Eläinkauppa Salamanteri, Hyvinkää

Tallenna