EtusivuNäyttelyt › Villa Artun näyttelyt

Villa Artun näyttelyt

Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelytilaa, Villa Artun galleriaa. Villa Artun näyttelyiden keskiössä ovat lapset ja nuoret niin tekijöinä kuin kokijoina. Taidekeskus järjestää Villa Artun näyttelytilaan 3–4 näyttelyä vuodessa. Sen lisäksi Villa Artun galleriassa esittäytyy Taito-käsityö- ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely ja Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttelyitä. Pienempiä näyttelyitä on esillä Villa Artun käytävägalleriassa. Yleensä Käytävägalleriassa on esillä pieni kokonaisuus kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta.

Näyttelyt ovat auki ma–to klo 12–19, pe 12–16 ryhmille myös muina aikoina sopimuksen mukaan,
p. 050 467 8308. Poikkeuksista aukioloissa mainitaan kotisivujen etusivulla.

Näyttelyihin on vapaa pääsy.

 

SYKSY 2018

Jaloista käsin –hankenäyttely
19.11. -15.12.2018 ja 7.-18.1.2019

Villa Artun galleria
Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16.

Voiko kävely olla taiteen perusopetuksen väline? Miten kävely vaikuttaa ajatteluun ja sitä kautta luovaan työhön? Näitä asioita on tutkittu Jaloista käsin –kehittämishankkeessa, jonka osapuolet ovat Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi sekä visuaalisten taiteiden koulu Aimo Hämeenlinnasta. Lisäksi Lasten ja nuorten taidekeskus toimii hankkeen yhteistyökumppanina.

Oppilaat ja opettajat ovat kävelleet lukuvuoden aikana sekä koulun lähimaastossa että leirikoulumatkojen puitteissa kauempanakin. Hanke alkoi syksyllä 2017 Janakkalan kulttuurimaisemasta ja jatkui keväällä 2018 Turun ulkosaaristoon, Utön majakkasaarelle. Loppukesästä 2018 matkattiin Latviaan, jossa jalkauduttiin Kolkan niemimaan autioille hiekkarannoille.

Leirikoulujen ja työpajojen yhteinen nimittäjä on ollut liike ja keholliset harjoitukset, joita ovat ohjanneet vierailevat taiteilijat ja tutkijat tanssin, kuvataiteen, teatteri-ilmaisun sekä historian ja arkeologian aloilta. Nämä oppilaiden ja opettajien yhteiset harjoitukset näissä erityisissä paikoissa ovat johdattaneet pohtimaan olemassaoloa ja ajan kulkua ¬– mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa tällä planeetallamme – ja näiden pohdintojen kautta myös sitä, mistä taiteen tekemisessä on kysymys.

Jaloista käsin –näyttely on taiteellinen dokumentaatio hankkeen sisällöistä ja sen puitteissa syntyneistä teoksista.

 

TULOSSA:

Kevät 2019

UNIKUDELMIA – näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista 29.1. - 22.3.2019
Unikudelmia on elämyksellinen näyttelymaailma, joka kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita. Kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen v. 1947 julkaistu Unikon satuja ja uusin oululaisen Satu Alajoen v. 2017 ilmestynyt Valon sankari. Näyttelyn kirjallinen kudelma kurkottelee 70 vuoden taakse, ja mukana on teoksia ihan jokaiselle: kuvakirjoja, satuja, kuvakertomuksia, novelleja, romaaneja ja tietoa. Pääpaino on lasten- ja nuorten kirjallisuudessa, mutta mukana on myös unista aikuisten proosaa. Esillä on myös suomalaisten nykytaiteilijoiden teoksia, joista osa on saanut inspiraationsa näyttelyn kirjoista. Unikudelmia on Valveen sanataidekoulun näyttelytuotanto.

Villa Artun galleria
Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16.


Kuva: Satu Kontinen

Tallenna