EtusivuTiedotteet › Kaikki

Tiedotteet

16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely pohtii yhdessä olemista ja elämistä

29.09.2017

Villa Artussa on esillä 4.10.2017 – 19.1.2018 järjestyksessään 16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely. Eri puolilta maailmaa tulleista teoksista koottu lähes 200 teoksen kokonaisuus. Näyttely on osa Suomi 100 juhlavuoden ohjelmaa. Sen myötä teemana on yhdessä oleminen ja eläminen. Esillä on 46 maasta tulleita maalauksia, piirustuksia, valokuvia, grafiikkaa, videoita ja muita digitaalisesti tehtyjä teoksia. Tekijät ovat 3-18 -vuotiaita.

Sekä ihmiset että eläimet elävät yhdessä ja rinnakkain lasten teoksissa. Yhteen kuulutaan perheen, suvun, kylän, kulttuurin tai lajin ja elinympäristön sitomina.  Kuvat tuovat esille sen, miten ihmiset tarvitsevat toisiaan selviytyäkseen arkisista askareista ja työnteosta. Yhteen kokoonnutaan myös vapaa-aikana juhlimaan, syömään, tanssimaan, leikkimään ja pelaamaan.

Eri puolilta maailmaa tulleissa teoksissa näkyvät kulttuuriset erot sekä toisaalta se, mikä meitä kaikkia yhdistää: ystävyyden, läheisyyden ja turvallisuuden tarve. Hellyys kuuluu kaiken ikäisten ihmisten ja myös eläinten elämään. Erilaisinakin olemme samanlaisia.

Näyttelyn teokset kertovat myös yhdessä elämisen varjopuolista. Yhteisen elintilan jakamisesta saattaa seurata toisten hyödyntämistä, saaliiksi joutumista tai jopa sotimista. Näyttelyn teoksissa on myös surua yksinäisyydestä ja ulkopuolelle jäämisestä. Joskus on kuitenkin ihan kiva olla itsekseen. Vaikkei kaveri vieressä olisikaan, yhdessä voi olla ja asioita jakaa digitaalisissa ympäristöissä.

Näyttelyyn tarjottiin kaikkiaan noin 6800 teosta 66 maasta. Saapuneista teoksista taiteen ammattilaisista koostunut tuomaristo palkitsi kunniamaininnalla (diplomilla) 670 teosta. Näyttelyyn kehystettyjen töiden lisäksi palkittuja teoksia esitellään digitaalisesti näytöillä ja verkossa. Digitaalisia teoksia voi katsella myös näyttelyyn liittyvässä aistihuoneessa, jossa voi rentoutua eri materiaaleja moniaistisesti kokien.

Näyttely on avoinna ma-to 12-19, pe 12-16. Vapaa pääsy. Avoinna ryhmille myös aamupäivisin.

Työpajoja ja opastuksia kts. http://artcentre.fi/tyopajat_ja_opastukset

Yleisöesittely Artun päivänä 31.10. klo 17 / Hyvinkää 100 vuotta –luentosarja.

Tapahtumapäivä koko perheelle la 11.11. klo 10-15. Villan joulu 9.12. klo 10-15.

Lisätietoja
tuottaja Päivi Venäläinen p. 050 308 3625 paivi.venalainen[a]artcentre.fi
toiminnanjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen p. 040 7578375 raisa.laurila[a]artcentre.fi

« Palaa tiedotteisiin