EtusivuTiedotteet › Kaikki

Tiedotteet

Generation 2017 taiteilijat on valittu

20.02.2017

Generation 2017 näyttelyn taiteilijat on valittu

15–23-vuotiaiden taiteellista työskentelyä valottavaan Generation 2017 -näyttelyyn on valittu 42 tekijää, joiden teokset täyttävät Amos Andersonin taidemuseon toukokuusta alkaen. Syksyllä järjestettyyn avoimeen teoshakuun osallistui yli 400 hakijaa yli 1200 teosehdotuksella.

Haku tavoitti kohderyhmän hienosti: tekijöitä oli kaikista ikäryhmistä ja ehdotuksia tuli noin 90 eri paikkakunnalta. Avoin haku huomattiin myös ulkomailla: näyttelyn pohjoisin osallistuja on kotoisin Norjan Koutokeinosta ja eteläisin Michiganista Yhdysvalloista.

Tekijät näyttelyyn valinnut kuraattori Laura Köönikkä kuvailee ehdotuksia:

Teosehdotuksista välittyi nuorten itsevarmuus ja rohkeus tuoda esiin kiehtovia ja samalla haastavia aiheita. Ehdotusten kirjo polveili aiheittensa puolesta identiteettiin liittyvien kysymysten ja arkipäiväisten asioiden kautta aina yhteiskunnallisiin epäkohtiin ja ajatuksiin ympäristön ja ystävien estetiikasta.”

Näyttelyyn on tulossa esille muun muassa valokuvaa, videota, graffititaidetta ja performansseja. Töissä korostuvat niin digitaaliset ympäristöt ja työvälineet kuin käsityön traditiotkin.

”Monet hakijoista olivat tutkineet elämäänsä päiväkirjamaisesti esimerkiksi liikkeen, videon, kameran tai digitaalisen piirroksen välityksellä. Näyttelyyn valikoitui teoksia, jotka tukevat ja kommentoivat toisiaan. Kokonaisuudessa esille nousivat korkeatasoiset sekä kokeilevat uudet ideat”, Köönikkä jatkaa.

Näyttelyn järjestävät Amos Andersonin taidemuseo, Helsingin kaupunki ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö. Generation 2017 on Yrjönkadun museon viimeinen näyttely. Jatkossa kolmen vuoden välein toistuvat Generation-näyttelyt ovat esillä Amos Rexissä Lasipalatsin aukion alla.

Näyttelyyn liittyvien tapahtumien sekä performanssien esitysajat ja paikat tarkentuvat myöhemmin keväällä. Näyttelyssä kiertää myös keskusteluoppaita, jotka mielellään avaavat näyttelyn sisältöjä kävijöille. Koululais- ja muita opastuksia voi varata osoitteesta museum@amosanderson.fi

Generation 2017 Amos Andersonin taidemuseolla 18.5.–3.9.2017

www.facebook.com/generation2017exhibition/ 

www.instagram.com/generation2017exhibition/   

http://www.generation2017.fi/  

Lisätietoja: Näyttelyn kuraattori Laura Köönikkä, 050 533 0509, laura@finnishartagency.com  
Museolehtori Elsa Hessle, 050 4677 313, elsa.hessle@amosanderson.fi                                                 
Tuottaja Päivi Venäläinen, Lasten ja nuorten taidekeskus, 050 3083 625, paivi.venalainen@artcentre.fi

« Palaa tiedotteisiin