EtusivuTiedotteet › Kaikki

Tiedotteet

URB-festivaali Hyvinkäällä

28.05.2015

Matkamuistoja - Сувениры - Souveniers
Vanhat junavaunut saavat taidetta pintaansa suomalaisten ja venäläisten 13-18 -vuotiaiden nuorten työpajassa Hyvinkään Rautatiemuseolla. Kaksi vanhaa, käytöstä poistettua, VR:n tavarankuljetusvaunua saavat uuden ilmeen taidetyöpajassa. Urbaania kuvataidetyöpajaa ohjaavat kuvittaja Anne Vasko ja kuvataiteilija Elina Katara.

Ajan ja matkojen patinoimat junavaunut saavat kylkiinsä siluettimaisia hahmoja, jotka kuvaavat matkustamiseen liittyviä muistoja ja junavaunujen ja rautateiden historiaa. Liitutaulumaalilla maalattuihin hahmoihin tehdään liitupiirustuksia ja -kirjoituksia, jotka jäävät kuitenkin vain muistoiksi uusien tekijöiden tai sateen pyyhkiessä ne pois. Ajanmittaan vaunut kerrostuvat kuvallisista ja sanallisista tarinoista.

Kesäkuun toisella viikolla toteutettavasta työpajasta tehdään videodokumentti, joka on esillä elokuussa URB-festivaalin aikana Helsingissä festivaalipaikoilla sekä syksyn aikana Rautatiemuseossa ja lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artussa.

Työpajan suomalaiset nuoret ovat Hyvinkään kuvataidekoulun oppilaita ja venäläiset nuoret Hyvinkään ystävyyskaupunki Kostroman taidekoulun oppilaita.

Kuvassa VR:n vanhoja tavaravaunuja sekä kuvittaja Anne Vasko (ylinnä) ja Matkamuistoja -työpajaan osallistuvia nuoria Jesse Jeskanen (edessä), Santtu Virtanen ja Emilia Piironen.
Kuva: Kaisu Paavilainen

Lisätietoja:
lasten ja nuorten taidekeskuksen tuottaja Nina Laaksonen
p. 050 467 8308
nina.laaksonen@artcentre.fi
www.artcentre.fi

« Palaa tiedotteisiin