Etusivu › Tiedotteet

Tiedotteet

Generation 2017 -näyttely laajenee nuorten taide- ja tanssitapahtumaksi Annantalolla

01.08.2017

Lauantaina 5.8. kulttuurikeskus Annantalon valtaavat nuoret tekijät. Valtakunnallisessa visuaalisen ilmaisun tapahtumassa VIDES 13–23-vuotiaat nuoret esittelevät taidettaan ja tekemistään klo 11–15 ja Annantalon pihalavalla Generation 2017 Dance -kokonaisuudessa on nykytanssia klo 13–14. Molempiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Annantalon toisen kerroksen käytävällä on parikymmentä messuosastoa, jossa on esillä piirustuksia, maalauksia, digitaalisesti toteutettuja kuvia, keramiikkaa ja veistoksia. Galleriatilassa pyörii nuorten videoteoksia. Yleisö voi osallistua tapahtuman aikana nuorten suunnittelemiin ja ohjaamiin taidetyöpajoihin, joissa tehdään taidetta pavuista, veistoksia kelmusta ja teipistä sekä miniatyyriasetelmia.

Olennainen osa tapahtumaa on nuorten mahdollisuus keskustella omasta tekemisestään visuaalisen taiteen ammattilaisten kanssa. Myös paikan päälle tulevalla yleisöllä on mahdollisuus esitellä omia juttujaan ammattitaiteilijan vastaanotolla ilman ajanvarausta.

Tapahtuman lavaohjelmassa on puhetta ja musiikkia. Taidekriitikko ja -kuraattori Veikko Halmetoja kertoo nuorille taidemaailman käytänteistä ja toiminnasta. Duo Primadonna girls esittää akustista musiikkia omasta elämästään ja Sibelius-lukion ryhmän kotitekoista indie-poppia.

Annantalon takapihan uudella A-lavalla nähdään viisi nuorten koreografien ja tanssijoiden nykytanssiesitystä. Paviljonkimaiselle lavalle ja pihalle sovitetuissa teoksissa tarkastellaan nuoruutta ja kasvutarinoita.

Annantalon tapahtumat liittyvät parhaillaan Amos Andersonin taidemuseossa esillä olevaan Generation 2017 -näyttelyyn. Avoimen haun kautta valittujen teosten kokonaisuutta ja tapahtumallista näyttelykonseptia ovat yhteistyössä tehneet Amos Andersonin taidemuseo, Helsingin kaupunki sekä Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.

Ohjelmatiedot: http://artcentre.fi/httpartcentrefinuorille
Lisätietoja: tuottaja Päivi Venäläinen paivi.venalaine(at)artcentre.fi p. 050 308 3625

« Palaa tiedotteisiin