EtusivuToiminta › Täydennyskoulutus

Täydennyskoulutus

Taidekeskus suunnittelee ja järjestää koulutusta lasten ja nuorten taidekasvatuksen parissa työskenteleville, mm. opettajille ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalle. Taidekeskus suunnittelee ja toteuttaa koulutusta yhteistyössä eri aloilla toimivien tahojen kanssa. Koulutuskokonaisuuksia voi myös tilata omien toiveiden mukaisesti.

Koulutusten järjestämisessä taidekeskus tekee tiivistä yhteistyötä Villa Artun muiden toimijoiden, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Taito-käsityökoulu Helmin kanssa. Yhteistyö tarjoaa mahdollisuuden käyttää koulujen tasokkaita opetustiloja sekä opetushenkilökuntaa.

Syksy 2016

Seminaari

KAIKU - Kansainvälisyys taidekasvatuksessa
7.10.2016 klo 9.00-16.00

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu
Hyvinkään Villatehdas, Kankurinkatu 4-6, O-rappu, 05800 Hyvinkää

Seminaari on tarkoitettu taidekasvattajille, opettajille ja ohjaajille sekä kaikille kiinnostuneille taiteen ja kulttuurin ammatiiaislle. Seminaarissa esitellään taiteen perusopetuksen Näätsä II kehittämishanketta ja keskustellaan kansainvälisyydestä lasten ja nuorten kulttuurin kentällä.

Seminaarin pääpuhujana on Andy Yeonsung Lee, joka on korealainen taidekasvattaja, opettaja ja tutkija. Hänet tunnetaan monipuolisena pedagogina ja verkottujana taiteen ja designen kentällä ympäri maailman. Andy Lee on opiskellut Yhdysvalloissa ja toimii tällä hetkellä rehtorina Let's ARt Youth & Design Centerissa Soulissa erityisalanaan Creative ARt Education. Hän opettaa myös kulttuurituotantoa, nykytaidetta ja muotoilua eri yliopistoissa ja korkeakouluissa Koreassa sekä toimii kuraattorina ja konsulttina taidekasvatuksen eri asiantuntijatehtävissä. Hänet on palkittu useampaan otteeseen sekä taidekaasvatuksen että designen alalla Koreassa, Japanissa, yhdysvalloissa, Anglannissa ja Saksassa. Hän on perustaja ja johtaja ohjelmassa Global Dream Providers Educational Art Exhange ja toimii asiantuntijana useissa UNESCON taidekasvatusprojekteissa.

OHJELMA

9.00- 9.30 llmoittautuminen ja aamukahvi

9.30 - 10.00 Tervetulosanat
Toiminnanjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen, Lasten ja nuorten taidekeskus

Päivänavaus
Kuvataiteilija Hanneriina Moisseinen

10.00 - 10.30 Näätsä II – taiteen perusopetuksen kehittämishanke, Villa Artun galleria
Rehtori Kaisu Paavilainen, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu

10.30 - 10.50 Satutandemi – Kokemuksia monikielisistä sanataidepajoista
Näyttelijä Sari Tirkkonen ja ohjaaja-dramaturgi Karim Tsharkov, nukketeatteri Taiga-Matto

10.50 - 11.10 Experimenta! – Contemporary Art Triennal for School Students
Johtaja Annely Köster, Tallinna

11.10 - 11.30 Taidelähtöiset työpajat vastaanottokeskuksissa

11.30 - 12.30 Lounas

12.30 - 14.00 The Global Collaboration for Creative Art Learning Method
Professori ja taidekasvattaja Andy Yeonsung Lee, Let's Art ja Global Dream Providers

14.00 - 15.30 Miten jakaa kokemuksia kansainvälisyydestä? Sähköisen alustan ideointia pienryhmissä ja kahvi.
Tuottaja Päivi Venäläinen, Lasten ja nuorten taidekeskus

15.00 - 15.30 Keskustelua ja katse tulevaisuuteen

Seminaarin hinta on 50 euroa, joka sisältää aamu- ja iltapäiväkahvin. Lounas on omakustanteinen. Sitova ilmoittautuminen seminaariin 27.9. mennessä tästä linkistä, paikkoja rajoitetusti.

Järjestäjät:
Hämeelinnan Visuaalisten taiteiden koulu Aimo, Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito uusimaan käsityökoulu Helmi, Vantaan Sanataidekoulu sekä Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.

Lisätietoja:
Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön toiminnanjohtaja Raisa Laurila-Hakulinen raisa.laurila@artcentre.fi p. 040 7578375 tai Lasten ja nuorten kuvataidekoulun rehtori Kaisu Paavilainen kaisu.paavilainen@hyvinkaa.fi p. 040 1796852.

 

 

Kevät 2016

Taito oivaltaa

11.3.2016

Koulutus tukee luokanopettajia ottamaan haltuun uusi OPS. Lähtökohtana on alaluokkien kuvataiteen OPS, mutta sisältönä opetuksen monialaisuus ja ilmiölähtöinen oppiminen. Kouluttajina toimivat ammattitaiteilijat ja taidekasvattajat sekä eri tiedonalojen asiantuntijat.
Tarkempi ohjelma: www.artcentre.fi

Kohderyhmä: luokanopettajat ja kuvataiteenopettajat
Kesto: 4 h
Ajankohta: perjantai 11.3.2016
Klo: 12.15–16.15
Osallistujamäärä: max 45
Hinta: 45 € / hlö
Sitovat ilmoittautumiset 4.3.2016 mennessä: nina.salomaa@artcentre.fi
8.3.2016 jälkeen tapahtuneista peruutuksista laskutetaan kurssimaksu.


Mediakasvatusta ja taidelähtöisiä menetelmiä

Kohderyhmä: Päivähoidon henkilökunta
Kesto: 2x3h
Koulutuksen ajankohta ja sisältö tarkentuu myöhemmin

 

Koulutusyhteistyötä on myös Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön jäsenyhteisöjen kanssa. Jäsenyhteisöjen kautta taidekeskuksella on käytössä eri kulttuuri- ja kasvatus- ja nuorisoalan asiantuntijoita. Toisaalta taidekeskus tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi säätiön jäsenyhteisöinä olevien yliopistojen, Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen sekä Aalto-yliopiston Taiteen laitoksen opiskelijoiden suorittaa taidekeskuksessa opintoihin kuuluvia työharjoitteluja ja opintoprojekteja. Lisäksi taidekeskuksen kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen kokoelma sekä kokeellinen taidekasvatustoiminta tarjoavat hyvän aineiston akateemisiin lopputöihin. Myös muiden oppilaitosten kanssa taidekeskus on valmis yhteistyöhön.

Ulkopuolisille koulutuksen järjestäjille taidekeskus vuokraa tiloja. Taidekeskuksella on 50-paikkainen auditorio ja tilanteen mukaan käytössä on myös luokkatiloja taiteelliseen toimintaan. Myös näyttelytilan käyttöä voi tiedustella.

 
Käsityötaiteilija Minna Kokkisen työpajassa opettajat valmistivat taulun huovuttamalla.

Tallenna

Tallenna