EtusivuTapahtumat › Tapahtumapäivät

Tapahtumapäivät

Villa Artussa järjestetään erilaisia tapahtumapäiviä keväisin ja syksyisin. Näyttelyihin liittyvät tapahtumapäivät pitävät sisällään koko perheelle suunnattuja työpajoja, näyttelyn opastuksia ja joskus vierailevia esiintyjiä. Jo perinteeksi muodostunut tapahtuma on Villan Joulu, joka järjestetään yhteistyössä Hyvinkään Kaupunginmuseon ja paikallisten yhdistysten kanssa. Nuorisolle suunnattua Värkkäilyfestaria järjestetään joka toinen vuosi. (Ks. Värkkäilyfestari välilehti)

Olemme mukana myös monissa Hyvinkään kaupungin kanssa yhteistyönä järjestettävissä tapahtumissa kuten Red Carpet, Yhden Päivän -juttu, Käsityöläismarkkinat, Lystilauantai. Aidatut unelmat -kävelyteos on Hyvinkään kaupungin, Uuden tanssin keskus Zodiakin, Villa Artun, Hyvinkään taidemuseon, Hyvinkään seurakunnan ja monien paikallisten yhdistysten yhteistaideteos, joka esitetään elokuussa 2019.

 

VILLA ARTUN TAPAHTUMAPÄIVIÄ
Syksy 2018

 

Villa Artun kulttuurikeskuksen tapahtumapäivässä lauantaina 24.11. klo 10-15 pääsee maksutta kokemaan sekä liikkumisen iloa että taidetyöpajan, jossa jätetään jälkiä mm. leimasimia ja sabluunoita käyttäen. Tapahtumapäivä liittyy kulttuurikeskuksessa avautuneeseen taide- ja käsityökoulujen yhteiseen Jaloista käsin –näyttelyyn, joka esittelee taiteen perusopetuksen kehittämishankkeessa syntyneitä teoksia ja dokumentteja.

Tapahtumapäivässä lauantaina 24.11. Jaloista käsin -hankkeessa mukana ollut koreografi Sari Palmgren ohjaa kävelyharjoituksia työpajassa, jossa myös yleisö pääsee havainnoimaan liikkeen kautta tilaa, toisia ja itseä. Työpaja johdattelee Hyvinkäällä kesällä 2019 toteutuvaan Aidatut unelmat –kävelyesitykseen, josta päivän aikana saa lisätietoja.

OHJELMASSA:

10.00-14.30
JÄTETÄÄN JÄLKIÄ
Non-stop työpaja. Testataan eri menetelmiä ja jätetään jälkiä
välineinä mm. leimasimet ja sabluunat.
Työpaja soveltuu koko perheelle.

10.15-11.15
YLLÄTYKSELLISIÄ LIIKEKOHTAUKSIA
Tanssija-koreografit Pekka Louhio ja Sari Palmgren

10.30-11.00
JALOISTA KÄSIN –näyttelyn opastus

11.15-12.00
AIDATUT UNELMAT HYVINKÄÄ –info
Sari Palmgren kertoo ja vastaa kysymyksiin kesällä 2019
toteutettavasta Aidatut Unelmat Hyvinkää -teoksesta.

Ilmoittautuminen avoimeen ryhmään alkaa!
Tule kuuntelemaan ja kyselemään lisää Sarilta.

12.00-12.45
KÄVELYHARJOITUKSIA
Työpaja. Havaintoja toisista, itsestä ja tilasta liikkeen kautta.Ohjaaja: Sari Palmgren

HUOM! Ilmoittaudu työpajaan 21.11.mennessä
tekstiviestillä numeroon 050 467 8308.

13.00-13.30
JALOISTA KÄSIN –näyttelyn opastus

Non-stop -työpaja jatkuu klo 14.30 saakka.

Vapaa pääsy!

Varmista paikkasi ja ennakko-ilmoittaudu työpajaan 21.11. mennessä tekstiviestillä p.050 467 8308.

Linkki fb-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/206802320208619/

BIO

PEKKA LOUHIO
Pekka Louhio tanssii ja improvisoi eri lokaatioissa Villa artussa tuoden näkyviin tilaa eri tavoin. Pekka Louhio on valmistunut Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2000 ja opiskellut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella 2004–2007. Hän on työskennellyt muun muassa Petri Kekonin, Simo Kellokummun, Tommi Kitin, Marjo Kuuselan, Jarkko Mandelinin, Ervi Sirénin, Susanna Leinosen sekä Tero Saarisen teoksissa.

SARI PALMGREN
Sari Palmgren on valmistunut vuonna 2004 Teatterikorkeakoulusta Tanssitaiteen maisteriksi, jonka jälkeen hän on työskennellyt koreografina, tanssijana ja tanssinopettajana Suomessa ja ulkomailla. Palmgren on työskennellyt eri taiteilijoiden kanssa yhteistyössä eri tanssiteosten, tanssielokuvan, site-specific esitysten ja yhteisötanssin parissa. Vuosina 2016-2018 hän toimii Taiteen edistämiskeskuksen sirkus-ja tanssitaidetoimikunnan myöntämällä 3-vuoden taiteilija-apurahalla.
Hänen viimeisempiä töitään on Aidatut unelmat (Zodiak – Uuden tanssin keskus, Kanneltalo ja Helsingin Juhlaviikot 2017) Licking things (Zodiak – Uuden tanssin keskus 2016), Kotivideot (MNO-videoprojekti: Zodiak – Uuden tanssin keskus ja Helsingin kaupunki) Connective patterns (Tanssielokuva ja soolo 2015).

Tutustu Kannelmäen Aidattujen unelmien traileriin: