EtusivuToiminta › Nuorille

Nuorille

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Arttu tarjoaa monipuoliset tilat erilaisille toiminnoille ja tapahtumille. Käytössä on eri visuaalisen taiteen tekniikoiden käyttöön soveltuvia luokkatiloja, näyttelytiloja sekä Villatehtaan piha-alue ja esim. ulkolavana toimiva katettu lastauslaituri.

Ota reilusti yhteyttä, jos sinulle ajatuksia ja ideoita, mitä nuoret voisivat tehdä Hyvinkäällä Villa Artussa, Villatehtaalla tai muualla kaupungilla. Valtakunnallisena toimijana teemme yhteistyötä myös muiden paikkakuntien nuorisotoimijoiden ja nuorten kanssa.

KEVÄT JA KESÄ 2017

Generation 2017- valtakunnallinen nuorten visuaalisen ilmaisun näyttely

 

Generation 2017 -näyttely
19.5.–3.9.2017
Amos Andersonin taidemuseo

Yrjönkatu 27, 00101 Helsinki

Lasten ja nuorten taidekeskus on tuottanut yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon ja Helsingin kaupungin kanssa 15–23 -vuotiaiden visuaalista ilmaisua ja taidetta esittelevän näyttelyn ja tapahtumia. Generation 2017 -näyttely on esillä Amos Andersonin taidemuseossa 19.5.–3.9.2017. Teoksia näyttelyyn haettiin avoimen haun kautta 15.8.–15.11.2016 ajan. Määräaikaan mennessä reilu 400 tekijää jätti yhteensä noin 1200 teosehdotusta. Näyttelyyn valittiin 42 tekijää. Teokset valitsi taidekuraattori Laura Köönikkä yhteistyössä Amos Andersonin taidemuseon henkilökunnan kanssa. Lue lisää >>

Lasten ja nuorten taidekeskus nuorille

Lasten ja nuorten taidekeskus on yksi opetus- ja kulttuuriministeriön 13 nuorisoalan palvelu- ja kehittämiskeskuksista. Niinpä taidekeskuksen yksi keskeinen tehtävä on kehittää ja tarjota nuorille suunnattua ohjelmaa. Työtä tehdään yhdessä eri nuorisoalan toimijoiden sekä itse nuorten kanssa. Taidekeskus on avoin yhteistyölle sekä kaikille nuorille suunnatuille ja heitä kiinnostaville toiminta- ja ohjelmaideoille. Vaikka taidekeskuksen painopiste on visuaalisissa taiteissa, emme sulje toiminnasatamme pois mitään taiteen ja populaarikulttuurin aloja.

Yhteistyökumppaneita:

URB -Urbaanin taiteen festivaali

Lasten ja nuorten taidekeskus on jo useita vuosia ollut yhteistyökumppanina Kiasma teatterin toteuttamassa URB-festivaalissa. Yhteistyötä on tehty erityisesti festivaalin työpajatoiminnan kehittämisessä. URB-festivaali on nuorille 15-29-vuotiaille suunnattu taidefestivaali, jonka keskeisenä tavoitteena on lisätä taiteen saavutettavuutta ja edistää nuorten aktiivista kansalaisuutta. Festivaali on korkeatasoinen taiteellinen kokonaisuus, jossa etsitään uusia tapoja lähestyä nuoria katsojia ja kasvattaa heistä kriittisiä taiteen ja kulttuurin kuluttajia ja tuottajia. Festivaalin ajankohta on elokuun alussa. Pääosa tapahtumista on Helsingissä, mutta jo useana kesänä URB-festivaali on Hyvinkäällä ollut festivaaliin liittyvä kurssi tai työpajakokonaisuus ammattitaiteilijoiden ohjauksessa.

URB-työpajoja Hyvinkäällä >>

Nuori kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla voidaan rohkaista, kannustaa ja innostaa nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosio-ekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat tällä hetkellä tanssi (Moves), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri).

Aiemmin mukana ovat olleet myös kuva- ja sanataide ja niihin liittyvät tapahtumaon järjestetty Villa Artussa Lasten ja nuorten taidekeskuksen organisoimana vuonna 2006 ja 2009. Tapahtuma on järjestetty yhteistyössä Nuoren Voiman Liiton ja Nuori Kulttuuri säätiön kanssa. Villa Artun tapahtumaviikonloppuina nuoret tekijät ovat työskennelleet sarjakuvan, valokuvan ja kirjallisuuden parissa.

Lasten ja nuorten taidekeskuksella on edustus Nuori Kulttuuri säätiön nevottelukunnassa.

Lue lisää Nuori Kulttuuri –tapahtumista »