EtusivuNäyttelyt › Villa Artun menneitä näyttelyitä

Menneitä näyttelyitä

SYKSY 2018

SYKSY 2018
Jaloista käsin –hankenäyttely
19.11. -15.12.2018 ja 7.-18.1.2019

Villa Artun galleria
Avoinna ma-to 12-19, pe 12-16.

Voiko kävely olla taiteen perusopetuksen väline? Miten kävely vaikuttaa ajatteluun ja sitä kautta luovaan työhön? Näitä asioita on tutkittu Jaloista käsin –kehittämishankkeessa, jonka osapuolet ovat Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmi sekä visuaalisten taiteiden koulu Aimo Hämeenlinnasta. Lisäksi Lasten ja nuorten taidekeskus toimii hankkeen yhteistyökumppanina.

Oppilaat ja opettajat ovat kävelleet lukuvuoden aikana sekä koulun lähimaastossa että leirikoulumatkojen puitteissa kauempanakin. Hanke alkoi syksyllä 2017 Janakkalan kulttuurimaisemasta ja jatkui keväällä 2018 Turun ulkosaaristoon, Utön majakkasaarelle. Loppukesästä 2018 matkattiin Latviaan, jossa jalkauduttiin Kolkan niemimaan autioille hiekkarannoille.

Leirikoulujen ja työpajojen yhteinen nimittäjä on ollut liike ja keholliset harjoitukset, joita ovat ohjanneet vierailevat taiteilijat ja tutkijat tanssin, kuvataiteen, teatteri-ilmaisun sekä historian ja arkeologian aloilta. Nämä oppilaiden ja opettajien yhteiset harjoitukset näissä erityisissä paikoissa ovat johdattaneet pohtimaan olemassaoloa ja ajan kulkua ¬– mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa tällä planeetallamme – ja näiden pohdintojen kautta myös sitä, mistä taiteen tekemisessä on kysymys.

Jaloista käsin –näyttely on taiteellinen dokumentaatio hankkeen sisällöistä ja sen puitteissa syntyneistä teoksista.

 

KAMELITORI
Lasten käsitöitä ja taidetta maailmalta
17.9.-9.11.

Näyttely avoinna
ma-to klo 12-19
pe 12-16
ryhmille myös aamupäivisin

Tiedustelut ja varaukset p. 050 467 8308

KEVÄT 2018 

KÄSILLÄ Taitoa-Iloa-Muotoa 7.5.-1.6.2018

Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmin oppilastöiden kevätnäyttely

 

LÄHIKUVIA LUONNOSTA 3.4.-1.6.2018
Kansainvälistä lasten ja nuorten taidetta
Villa Artun käytävägalleria

 

TESTIVOITTAJA
Lasten ja nuorten kuvataidekoulun lopputyönäyttely
4.4. – 24.4. 2018

 

Toiveretki 29.1.-23.3.2018
suomalais-arabialainen näyttely


 

SYKSY 2017

Yhdessä - Together
16. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely

4.10.2017–19.1.2018
Villa Arttu


Julisteen kuva: "Kiss" Olivia Rabishaw (Kanada)

Näyttely esittelee lasten ja nuorten taidetta yli 60 maasta noin 200 teoksen voimin. Aihetta Yhdessä - Together on teoksissa käsitelty monin eri teemoin. Näyttelyn teemat käsittelevät mm. sitä, mitä lapset ajattelevat ihmisten välisestä yhteydestä ja yhdessä elämisestä. Mitä merkitsee ystävyys ja mitä erilaisuus? Näyttely tuo esille lasten ja nuorten ajatuksia siitä, miten taide yhdistää eri kulttuureja ja auttaa ymmärtämään ja myötäelämään. Näyttelyssä on esillä myös digitaalisia teoksia; valokuvia, videoita ja animaatioita. Lue lisää >>

Osaan Villa Artun näyttelyssä esillä olevista teoksista voi tutustua verkkonäyttelyssä.

Avoinna ma-to 12-19 ja pe 12-16, ryhmille myös aamupäivisin.
Työpaja-ja opasvaraukset p. 050 467 8308.

HOOKAKSOO 14.8. -22.9.2017
Lasten ja nuorten kuvataidekoulun 30-vuotisjuhlanäyttely
Kuvataidekoulun juhlaviikko 28.8 -3.9.2017

 

KEVÄT 2017

KÄSILLÄ TAITOA-ILOA-MUOTOA
Taito käsityö - ja muotoilukoulu Helmin kevätnäyttely
3.–26.5.

Näyttelyssä mukana Uudenmaan käsityö- ja muotoilukoululaisten yhteinen teos ”MADE BY MÄ” Minä ja mun Suomi sekä muuta lukuvuoden satoa.

 

HYVINKÄÄN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN
TYÖPAJA- JA PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY
5.–21.4.


Näyttely esitteli 13–18 -vuotiaiden oppilaiden lukuvuoden 2016–2017 aikana tekemiä töitä.

 

Pelattava näyttely
HYVINKÄÄ 100
TYYPPEJÄ, TAVAROITA JA TARINOITA
18.1.–24.3.


Näyttelyssä tempauduttiin pelin tiimellykseen tai tutkittiin muuten vaan! Villa Artun näyttelyssä eri aikakausien henkilöhahmot johdattelevat kuviin, esineisiin ja tarinoihin liittyvien tehtävien myötä Hyvinkään, Villatehtaan ja Villa Artun menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen. Näyttely on iloinen yhdistelmä taidetta, tietoa ja tekemistä, sen esineistö uutta, vanhaa, omaa ja lainattua.  Lue lisää näyttelyn pelaamisesta >>

SYKSY 2016

KAIKU
Aikamatkalla muinaisuudesta nykypäivään
Villa Artun galleria
7.9. - 11.12.

 

Näyttely vie katsojat nuorten kokemuksien kautta muinaismaiseman, runonlauluperinteen, kädentaitojen ja vanhojen kalliopiirrosten äärelle. Näyttely esittelee Näätsä II kansainvälisen taidekasvatushankkeen visuaalisia tuloksia kuvin ja sanoin. Suomalaiset ja venäläiset nuoret työskentelivät yhdessä kevään ja kesän 2016 aikana kahdessa leirikoulussa; Hakoisten linnavuoren muinaismaisemissa Janakkalassa ja Petroskoissa Venäjällä. Mukana ovat Vantaan Sanataidekoulu, Hämeenlinnan Visuaalisten taiteiden koulu Aimo, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Taito Uusimaan käsityökoulu Helmi sekä Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö. Näyttely esittelee kehittämishanketta, sen teemoja ja työpajoja. Syksyn kaikissa työpajoissa yhdistellään kuvataiteen, kädentaitojen ja sanataiteen teemoja.

Kalevalan kauhea härkä
Kuvia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta
Villa Artun käytävägalleria
7.9. – 11.12.

Jani Ikkala: Kalevalan kauhea härkä (1987)

KEVÄT 2016

Käsillä - Taitoa - Iloa - Muotoa
Taito-käsityökoulu Helmin oppilastöiden näyttely
Villa Artun galleria
4.–31.5.2016
Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun päättötyönäyttely

Villa Artun galleria
6.–24.4.2016KUKA PAINOIN NAPPIA, HERRA HOLBEIN?
Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä
Villa Artun galleria
13.1.–28.3.2015

 

Kuva: Markus 2013, Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä

Valokuvaaja Pekka Elomaa ja Lyhdyn työryhmä kuvaavat toisiaan menneisyyden hengessä. Oppaaksi muotokuvien maailmaan he ovat valinneet 1400- ja 1500-luvulla eläneen taiteilijan Hans Holbein nuoremman. Holbeinin kuvaamien ihmisten ajaton arvokkuus, maalausten yksityiskohtainen tarkkuus ja materiaalikuvauksen taidokkuus kiehtovat heitä. Saman ajattomuuden ja voimakkaan läsnäolon tunnun he ovat vanginneet omiin valokuvaamalla toteutettuihin muotokuviin.

Näyttelyn valokuvat ovat syntyneet työpajoissa, jota Pekka Elomaa on vetänyt Helsingin lyhytaikaiskoti ja työpaja Lyhdyssä vuodesta 2001. Vuosien varrella pajalaiset ovat vaihtuneet, mutta ydin on pysynyt samana. Näyttävissä kuvissa voi tunnistaa julkisuudesta tuttuja kasvoja mm. Pertti Kurikan nimipäivät bändistä.

Pekka Elomaa kertoo työskentelystään Lyhdyn työryhmän kanssa:

https://www.youtube.com/watch?v=khnelDZCj88

MEITÄ ON MONEKSI
Muotokuvia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta
Villa Artun käytävägalleria
13.1.–31.5.2016

Villa Artun käytävägalleriaan on koottu Kuka painoi nappia, herra Holbein? -näyttelyn rinnalle kokonaisuus Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisen arkiston teoksista. Näyttelyssä on 40 maalausta, piirustusta ja grafiikan vedosta 23 maasta. Moni-ilmeisen muotokuvagallerian tekijät ovat 4–18 -vuotiaita.


Kuvat: Tomas Borek 8v. Potrait (Venäjä) (oik.), Teodora Kiss 15v.
Music of Violin (Unkari), Yukiyo Katsuya 4v. Mother (Japani)

SYKSY 2015

Varjonäyttely
Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun oppilastöiden näyttely
Villa Artun galleria
25.11. - 20.12.2015

Villa Artun gallerian syksyn päättää kuvataidekoulun Varjonäyttely  jossa mausteena ripaus  Aasiaa.
Teeman mukaisesti  syksyn tekeminen on painottunut mustavalkoiseen työskentelyyn kuten  piirtämisen eri tekniikoihin mutta tutustuttu on myös värillisten varjojen kiehtovaan maailmaan.

Näyttely esittelee kattavasti kaikkea sitä mitä kuvataidekoulussa tehdään, varjojen maailmaa on lähestytty piirtäen, maalaten, muovaillen, veistäen, rakentaen, valokuvaten, tehden animaatiota, videoita sekä sarjakuvaa. Varjonäyttelyyn osallistuvat  kuvataidekoulun kaikki ryhmät  lukuunottamatta ateljeepajaa,  jolla on oma näyttelynsä keväällä.

Järjestämme Varjotyöpajoja koululais- ja päiväkotiryhmille  ark. klo 9-10.30 tai sop. muk.

Työpajamaksu 5€. Työpajavaraukset: nina.salomaa@artcentre.fi

Näyttely avoinna ma- su klo 12-16. Ryhmille myös aamupäivisin.  
Ryhmän käynnille on varattava aika vaikka ryhmä ei olisikaan tulossa  työpajaan. Pyrimme välttämään  ryhmien päällekkäisyyksiä näyttelytilassa.

Vapaa pääsy .  Tervetuloa!

KIINALAINEN JUTTU
- tussimaalauksen perinnettä lasten ja nuorten taiteessa
Villa Artun galleria ja käytävägalleria
19.8.–15.11.2015

Kiinalainen juttu -näyttely tutustuttaa vuosisataisiin taiteen muotoihin, kiinalaiseen tussimaalaukseen ja kalligrafiaan. Villa Artun näyttelyssä on esillä teoksia Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön kokoelmasta neljän vuosikymmenen ajalta sekä näyttelyä varten Kiinasta Hyvinkään ystävyyskaupunki Kunshanista ja Hong Kongista lähetettyjä maalauksia. Näyttelyä elävöittää kiinalainen huvimaja, jossa voi kuunnella salin poikki virtaavan puron lorinaa. Puroon voi piirtää liiduilla tai maalata vedellä kaloja ja aaltoja.

 

HONG KONG YOUNG MASTERS
OF ON-SITE PAINTING
- hongkongilaisten nuorten maisemamaalauksia ja -piirustuksia
Villa Artun käytävägalleria
19.8.–15.11.2015


Ashley Chung Hoi Lam (17v.): Länsi Kowloo (2014), Simly Art -taidekoulu Hong Kong

Näyttelyssä on esillä kolmen hongkongilaisen Simply Art -taidekoulun oppilaan maalauksia ja piirustuksia. Nuoret kuvataiteen tekijät ovat maalanneet ja piirtäneet katumaisemat paikan päällä. Tällaista kuvan tekemisen menetelmää kutsutaan termillä on-site painting. Suurin osa teosten paikoista on Hongkongista, mutta mukana on myös kuvia Firenzestä Italiasta.

On-site painting on laji, jossa järjestetään lasten ja nuorten kuvataidekilpailuja. Nuorten oma taidekoulu Simply Art järjestää vuosittain kansainvälisen lasten ja nuorten taidekilpailun, johon tulee noin 20 000 teosta ympäri maailmaa. Kilpailu on kaksivaiheinen ja toiseen vaiheeseen päässeet taiteen harrastajat maalaavat ja piirtävät Hongkongin katunäkymiä ja kuvia kaupungin keskeisistä paikoista.

Näyttelyn nuoret taiteilijat, yhdeksänvuotias Kenny Lau Kin Gi, 16-vuotias Christina Chiu Man Yan ja
18-vuotias Ashley Chung Hoi Lam ovat menestyneet useissa kilpailuissa ja heidän töitään on myyty hyväntekeväisyyshuutokaupoissa. Heidän teoksiaan on ollut esillä eri puolilla maailmaa, myös yksityisnäyttelyinä.

 

KEVÄT 2015

Käsillä - Taitoa - Iloa - Muotoa 4.5.–31.5. | Villa Artun galleria 2015

Taito-käsityökoulun Hyvinkään Helmin oppilastöiden näyttely
Vuoden aikana Helmissä on ollut teemana "kulttuurit kylässä". Näyttelyyn tulee esille oppilaiden tulkintoja teemasta.


IHMISOIKEUDET LASTEN SILMIN - Slovakialaisten lasten piirustuksia ja maalauksia 7.4.–31.5. | Villa Artun käytävägalleria

Slovakian Helsingin-suurlähetystö järjestää yhteistyössä Lasten ja nuorten taidekeskuksen kanssa slovakialaisten lasten taiteen näyttelyn kulttuurikeskus Villa Artussa. Esillä on 20 teosta, joissa tarkastellaan ihmisoikeuksia lasten näkökulmasta.

Näyttelyn teokset on koottu peruskouluikäisille slovakialaisille lapsille järjestetystä Human rights through children's eyes -taidekilpailusta. Teoksissa lapset tuovat esille hyvän ja oikeudenmukaisen elämän rakennusaineita. Lapset kuvaavat mm. käyntiä lääkärin vastaanotolla, koulupäivää ja oleskelua ystävien seurassa.

Ihmisoikeusasioita koordinoi Slovakiassa ulko- ja Eurooppa-asiainministeriö. Se pitää tärkeänä lasten ja nuorten ihmisoikeuksiin liittyviin mielipiteisiin ja asenteisiin vaikuttamista. Taide- ja kirjallisuuskilpailu Human rights through children's eyes on ollut yksi väline päämäärän saavuttamiseksi. Kilpailu julistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013 ja se on tarkoitettu peruskoulun ja lukioiden oppilaille Slovakiassa. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa keskustelemaan ihmisoikeuksista, suvaitsevaisuudesta ja ihmisarvosta jo varhaisessa vaiheessa lasten kasvatuksessa. Kahden vuoden aikana kilpailuun vastaanotettiin n. 1500 maalausta ja piirustusta sekä lähes 600 kirjallista työtä. Taiteelliset ja kirjalliset työt arvioi raati, johon kuuluivat taidemaalari Miroslav Cipár ja kirjallisuuskriitikko Gabriela Magalová.

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Slovakian opetus-, tiede-, tutkimus- ja urheiluministeriö, IUVENTA, Slovakian työ-, sosiaali- ja perheasioiden ministeriö sekä Slovakian UNICEFin komitea.

 

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun työpaja- ja päättötyönäyttely 8.–26.4. | Villa Artun galleria

Näyttelyssä on esillä kuvataidekoulun lopettavien oppilaiden päättötöitä sekä lukuvuoden aikana eri työpajoissa syntyneitä teoksia.

KAKSITOISTA KUUKAUTTA 9.2.–29.3.2015 - Alexander Reichsteinin vuorovaikutteinen näyttely vuodenajoista | Villa Artun galleria

Villa Artussa pääsee kokemaan neljä vuodenaikaa kerralla, kun Alexander Reichsteinin näyttely Kaksitoista kuukautta täyttää galleriatilan. Tilassa on suuri puu, joka on eräänlainen kalenteri tai vuosipuu. Näyttelykävijät pääsevät osallistumaan puun koristeluun sekä tutustumaan erilaisiin ajankulusta kertoviin kalentereihin. Monipuolisessa ja paljon tietoa sisältävässä näyttelyssä on esillä myös värikäs kokonaisuus lasten ja nuorten tekemiä vuodenaikoihin liittyviä teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta. Näyttelyyn on vapaa pääsy. TIEDOTE

NÄÄTSÄ - TÄN VOIS TEHDÄ TOISINKIN! - Kuvataidetta, käsityötä ja muotoilua 13.1.–1.2.2015 | Villa Artun galleria

Näätsä on projektinäyttely, jossa liikutaan kuvataiteen ja käsityön rajapinnalla. Hanke tuo yhteen kuvataiteen, käsityön ja muotoilun kouluja. Mukana ovat Lahden Taide- ja muotoilukoulu TAIKA, Hämeenlinnan Aimokoulu, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Taito Uusimaan käsityökoulu Helmi. Näyttely esittelee kehittämishanketta, sen teemoja ja työpajoja.

2014

SYÖMÄÄN! - 15. kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen näyttely 29.10.–14.12.2014 | Villa Artun galleria

Ruoka-aiheisessa lasten ja nuorten taiteen näyttelyssä on monipuolinen kattaus maalauksia, piirustuksia, grafiikkaa, valokuvia ja videoita sekä kolmiulotteisia teoksia 56 maasta. Teoksissa kuvataan eri maiden ruokakulttuureita, ruuan tuotantoa, sekä monenlaisia ruuanlaittoon ja syömiseen liittyviä tapoja ja perinteitä. Teokset tarjoavat lasten ja nuorten näkökulman herkulliseen aiheeseen. Kuvissa ravinto kulkee pellolta pöytään ja ruoka valmistuu keittiössä tai pihamaalla, grillaamalla, keittämällä, uunissa tai nuotiolla. Näyttelyyn tarjottiin kaikkiaan 5880 teosta 77 maasta. Ensimmäistä kertaa kutsuttiin osallistumaan myös digitaalisilla teoksilla. Digikuvia, videoita ja animaatioita saapui 186 kappaletta. Saapuneista teoksista taiteen ammattilaisista koostunut tuomaristo palkitsi mitalilla 37 teosta ja kunniamaininnalla 624 teosta. Näyttelyyn kehystettyjen 200 työn lisäksi loput palkituista teoksista esitellään kosketusnäytöillä. Osa näyttelystä siirtyy Helsinkiin Kansainväliseen kulttuurikeskus Caisaan tammikuussa 2015. Maaliskuussa näyttely vierailee Izopark Galleriassa Moskovassa. Tiedote

TIKKUMÄELLÄ 27.8.–12.10.2014 | Villa Artun galleria

 

Kirjailija Reetta Niemelän ja kuvittaja Salla Savolaisen Tikkumäen talli -kirjaan perustuvassa tunnelmallisessa näyttelyssä pääsee tutustumaan tallielämään ja hevosten hoitoon. Näyttelyssä on esillä alkuperäiskuvituksia sekä keppihevostalli laitumineen ja esteratoineen. Toiminnallisessa näyttelyssä kävijät voivat ratsastaa keppihevosilla ja kokeilla oikeita hevosvarusteita. Näyttelyyn voi varata opastuksia ja sen yhteydessä järjestetään työpajoja päiväkoti- ja kouluryhmille. Lauantaina 6.9. järjestetään koko perheen tapahtumapäivä. Näyttelytiedote

ELÄMÄÄ ANDEILLA 27.8.–12.10.2014 | Villa Artun käytävägalleria

Elämää Andeilla -näyttely on kuvaus pienen Aymara kylän elämästä Bolivian ylätasangolla. Näyttely koostuu kylän lasten taidetöistä sekä kyläläisistä otetuista valokuvista. Elämää Andeilla tarjoaa mahdollisuuden tutustua bolivialaisen alkuperäisväestön pelkistettyyn, mutta kulttuurillisesti hyvin rikkaaseen ja värikkääseen elämään. Näyttelykokonaisuuden on koonnut Mia Hovi. Näyttelytiedote

KÄSILLÄ – TAITOA- ILOA MUOTOA Taito-käsityökoulu Hyvinkään Helmin oppilastöiden näyttely 5.5.–1.6.2014 | Villa Artun galleria

KATUJEN ELÄMÄÄ - Kokoelmanäyttely | Käytävägalleria

Vesa Nurttila 16 v. Suomi, 1970-luku

Kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta koottussa 25 teoksen näyttelyssä pääosassa ovat kadut. Kuvat eri puolilla maailmaa sijaitsevien kaupunkien ja kylien kaduista ja ihmisistä kaduilla kertovat paljon. Kuviin on tallentunut asioita paikan luonnonolosuhteista, ihmisen rakentamasta ympäristöstä sekä ihmisten elämästä ja tavoista.

HUUHAAHUONE - HYVINKÄÄN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJA- JA PÄÄTTÖTYÖNÄYTTELY 3.–27.4.2014 | Villa Artun galleria

Kuvataidekoulun työpajaryhmien ja päättötöiden näyttely.

SIRKUS ARTTU 28.1.–30.3.2014 | Villa Artun galleria


Tervetuloa Sirkus Arttuun Villa Artun galleriaan! Sirkus Artun teltassa pääsee sekä katsomaan että tekemään omia sirkusesityksiä, kokeilemaan sirkustemppuja ja leikkimään sirkusleikkejä. Teltan ulkopuolella on värikäs kokonaisuus sirkusaiheisia teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta, vanhoja sirkusjulisteita ja muuta sirkusrekvisiittaa. Sirkuksen pihapiirissä voi myös piipahtaa sirkuspellen asuntovaunussa ja kurkistaa sirkusaiheisesta tinttamareskista ja valokuvata itsensänsä vaikka sirkusleijonana.

KETJUREAKTIO 27.11.2013 – 5.1.2014 | Villa Artun galleria

 

”Ketjureaktio” on Lasten ja nuorten kuvataidekoulun syyskauden päättävä näyttely, jossa on esillä 4-13 -vuotiaiden lasten töitä. Syksyn teemoja viivaa ja piirtämistä on työstetty sekä valmentavissa että perusopetuksen ryhmissä. Ketjureaktioita on syntynyt yhdessä ja erikseen, toisen aloittamaa viivaa on jatkettu piirtäen, animoiden ja valokuvaten. Maalaus- ja valokuvausryhmien muodonmuutoksissa on ollut lähtökohtana omakuva. Myös keramiikassa, grafiikassa ja kuvanveistossa on syntynyt sarjallisia töitä kuluneen syksyn aikana.

2013

TALVILAULUJA 27.11.2013 – 5.1.2014 | Villa Artun käytävägalleria

 
Villa Artun joulunäyttely ”Talvilauluja” tulee Hyvinkäälle Harkovasta Ukrainasta. Näyttelyssä on esillä ukrainalaisen ja kiinalaisen joulun ja uuden vuoden perinteisiin liittyviä piirustuksia. Harkovan taidelukio on tehnyt yhteistyötä Hong Kongin Simply Art –taidekoulun kanssa ja tästä yhteistyöstä on syntynyt näyttely, joka on ollut esillä Kiovassa, Moskovassa ja Minskissä ennen Hyvinkäätä. Ukrainalaisten lasten työt kertovat rituaalisista kolyadka –lauluista, joita laulettiin ovelta ovelle kulkien ja hyvää toivottaen. Kiinalaisten lasten piirustukset liittyvät kiinalaisen uuden vuoden onnea tuottaviin chunlian –runoihin, joilla ovensuut koristellaan vuoden ensimmäisenä aamuna.

Kalle Hamm & Dzamil Kamanger SEEPIASATEENKAARI - Ihonvärin merkityksiä 11.10.–24.11.2013 | Villa Artun galleria

 

Ihmisten ihonvärit muodostavat kauniin sateenkaaren lukuisine sävyineen. Silti luomme vastakkainasetteluja: valkoiset ja mustat, me ja muut. Taiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin näyttely on tutkimusmatka ihonväreihin ja länsimaalaisen kulttuurin vaaleaihoisuuden ihannointiin. Näyttelyssä ovat vuoropuhelussa taiteilijoiden teokset, lasten ja nuorten kansainvälisen kokoelman työt sekä nuorten työpajoissa syntyneet ajatukset ja animaatiot.

Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger ovat omista henkilökohtaisista kokemuksista käsin alkaneet pohtia ihmisen ihonvärin merkityksiä ja länsimaisen valkoihoisuuden ihannointia sekä ajatusta sen ylivaltaisuudesta. Villa Artun galleriaan kootun näyttelyn tekemiseen on kuulunut näiden teemojen tarkastelu myös teoreettisesti. Kirjallisuuden sekä omien havaintojen ja käsitysten pohjalta he ovat kirjoittaneet näyttelyn taustaksi tekstin, joka käsittelee kolmea periaatetta, joille heidän mielestään valkoinen ylivalta perustuu. Nämä ovat rotu, kristinusko ja yritteliäisyys. Yhdessä ja erikseen ne ovat olleet muovaamassa käsityksiämme ei-valkoisista. Kirjoituksen lopussa he pohtivat valkoisuutta Suomessa. Taustaa Seepiasateenkaari näyttelylle >>

TANGO – Sukupolvet kohtaavat designin maailmassa 17.9.–6.10.2013 


Aalto-yliopiston kansainvälisenä yhteistyönä syntynyt näyttely esitteli tapoja, joilla muotoilu voi parantaa ihmisten jokapäiväistä elämää. Helsingissä, Milanossa (Italia) ja Nantesissa (Ranska) toteutetuissa työpajoissa kokeiltiin keinoja huomioida ihmisten toiveita ja tarpeita omassa elinympäristössä. Näyttelyn yhteydessä toteutettiin Aalto-yliopiston opiskelijoiden vetämät työpajat, joissa ikä-ihmiset ja lapset työskentelivät yhdessä. Työpajojen tuotokset tulivat osaksi näyttelyä. 

SATUSUPINA - Maaru Peuran satukuvituksia ja nukkeja 17.9.–6.10.2013 | Villa Artun käytävägalleria


Hellyttävät ja herkät satuhahmot akvarelleissa ja käsintehdyissä nukeissa ilmaisevat erilaisia tunteita väreillä, ilmeillä ja asennoilla.

DYNAMO - taidetta pyöristä ja pyöräilystä 13.6.-8.9.2013 | Villa Artun galleria

Dynamo

Artun gallerian lattian valtaa Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Taito-käsityökoulu Helmin oppilaiden yhteinen Kartalla laatikkokaupunki. Teoksessa lapset ja nuoret ovat kartoittaneet kotikaupunkiaan piirtämällä pyöräilyreittejään ja reviireitään, kuvia pyöristä on kaiverrettu linolaatalle, painettu kankaalle ja valokuvattu. Pyörät pyörivät myös videoissa ja animaatioissa. Näyttelytilan seinälle on koottu värikäs kokonaisuus pyöräaiheisia teoksia Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä kokoelmasta. Esillä on myös polkupyöriä Vittorio Gianninin kokoelmasta sekä ammattikoulutussäätiö HRAKS:n työpajoissa tuunattuja pyöriä ja polkupyörien osista tehtyjä veistoksia.

Paperittomien puutarha -ympäristötaideteos 13.6.–8.9.2013 | Villa Artun käytävägalleria ja piha

Paperittomien puutarha

Taiteilijoiden Kalle Hammin ja Dzamil Kamangerin teos esittelee 14 kasvia, jotka he ovat tuoneet Suomeen EU-alueen ulkopuolelta ilman vaadittavia kasvinterveyspapereita. Kasvit muodostavat yhden kokonaisuuden Villa Artun pihalla olevassa Monikulttuurisessa kaupunkipuutarhassa. Villa Artun käytävägalleriassa on esillä akvarellimaalaukset kasveista.

Monikulttuurinen kaupunkipuutarha Kitchen garden 13.6.–8.9.2013, Villa Artun piha

Kitchen garden

Jo neljäntenä kesänä peräkkäin Villa Artun pihalle istutetaan kaupunkipuutarha – Hortus Urbanus. Tänä kesänä puutarha on monikulttuurinen ja kasvaa erilaisia keittiössä käytettäviä kasveja. Maisema-arkkitehti Asako Hashimoto on laatinut sushipuutarhan, kuvataiteilijat Kalle Hamm ja Dzamil Kamanger paperittomien kasvien ja iranilaisen puutarhan. Hyrian puutarhaopiskelijoiden puutarha tuo intialaisen tuulahduksen. Myös kuvataide- ja käsityökoulun lapset ja nuoret sekä Hyvinkään afgaaniyhteisö ovat suunnitelleet omat puutarhansa.

Taitoa-iloa-muotoa, Taito-käsityökoulu Helmin oppilastöiden näyttely 7.5.–2.6.2013 | Villa Artun galleria

Käsillä

Terveisiä Hong Kongista! 8.5.–2.6.2013 | Villa Artun Käytävägalleria

Terveisiä Hong Kongista

Hong Kongissa järjestetyn lasten kansainvälisen taidekilpailun 2013 palkittuja teoksia

Näyttelyssä on esillä 30 printtiä syksyllä 2012 Hong Kongissa perustetun uuden kansainvälisen lasten ja nuorten taidekilpailun "Brushstrokes Over Hong Kong" palkituista teoksista. Kilpailuun tuli yli 10 000 teosta 52 maailman maasta. Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisen vaiheen teemana oli Culture of my country. Kilpailun taso oli korkea ja järjestäjä haluaa esitellä töitä useiden yhteistyötahojen kanssa ympäri maailman.

Cortex Cerebri - Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun päättötyönäyttely 11.4.–30.4.2013 | Villa Artun galleria

Cortex Cerebri


RYTMITTELYÄ 22.2.–7.4.2013 | Villa Artun galleria

Rytmittelyä

Mitä on rytmi? Mistä se syntyy? Millaisia rytmejä on olemassa? Missä kaikessa on rytmiä? Onko kuvissa rytmiä?
Näitä kysymyksiä tarkastellaan Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä kokoelmasta kootussa näyttelyssä. Näyttelyn noin sata teosta on rytmitelty havainnollistamaan, miten kuvien rytmi syntyy viivoista, muodoista ja väreistä sekä asioiden sommittelusta ja lukumäärästä kuvassa. Näyttelyn kuvat ovat rytmiltään erilaisia, reippaita ja rauhallista, tylsiä ja rauhattomia. Niissä on vapaita ja sidottuja, pysähtyneitä ja liikkeessä olevia rytmejä.
Näyttelyn teokset tuovat esiin, miten rytmi on mukana monissa asioissa. Luonnossa maisemaa rytmittävät metsät, pellot ja vuorien huiput ja aikaa vuodenajat. Ihmisen toiminnassa rytmiä on niin liikunnan riemuissa kuin työnteossakin. Rytmi on olennaisesti mukana myös äänissä: puheessa ja musiikissa kuin myös kellon tikityksessä ja koneiden kolkkeessa.

Käsitys ja kokemus rytmistä laajentuu näyttelyn aikana toteutettavissa työpajoissa. Näyttelysalissa tapahtuvissa työpajoissa tutustutaan rytmiin kuvia tehden, soittaen ja liikkuen sekä riimitellen ja lorutellen.

ETELÄSTÄ TUULEE – LÕUNATUUL PUHUB 11.1.–17.2.2013 | Villa Artun galleria

Etelästä tuulee
Urmas Viik: Muuntujat (2012)

Näyttely esittelee 15 virolaisen kuvitustaiteen huipputekijää. Esillä on noin 60 originaalikuvitusta sekä nukkeja. Näyttelyä elävöittää mm. kirjanmuotoinen lasten lukupaikka, jossa on esillä viron- ja suomenkielisiä lastenkirjoja. Näyttelyn kuraattorina on taiteilija Viive Noor Tallinnan Lastenkirjatalosta ja näyttelyn elävöittämisestä vastaa kuvataiteilija Tiia Mets. Villa Artun jälkeen näyttely kiertää Suomessa v. 2013-2014 lastenkulttuurikeskuksissa ja kirjastoissa mm. Vantaalla, Tampereella ja Pietarsaaressa. Näyttelyn tuottavat yhteistyössä Lasten ja nuorten taidekeskus, Kuvittajat ry ja Tuglas-seura ry.
Samaan aikaan Etelästä tuulee – Lôunatuul puhub -näyttelyn kanssa on Villan Voimalassa esillä Mustikka ja Pikku Papu - Nina Haikon ja Liisa Kallion satukuvituksia -näyttely. Näyttelyn järjestäjänä toimii Kuvittajat ry.

Mustikka ja Pikku Papu - Nina Haikon ja Liisa Kallion satukuvituksia 11.1.–17.2.2013 | Villan Voimala

Mustikka ja pikku papu

Kuvittajat ry:n järjestämässä näyttelyssä on esillä Nina Haikon ja Liisa Kallion alkuperäisiä kuvia sekä kirjoja katsottavana ja luettavana. Näyttelytilassa voi myös kuunnella Pikku Papun lauluja, askarrella Mustikka ja Pikku Papu kirjojen hahmoista tikkunukkeja ja piirtää heille lisää ystäviä näyttelyn vieraskirjaan. Näyttely on avoinna klo 12-16 ja aamupäivisin sopimuksen mukaan (p. 0400 955 353).

2012

KOPAROITA MYÖTEN / GACCAID RÁJE Saamelainen kulttuuri Hyvinkään Villatehtaalla 7.11.2012-6.1.2013 | Villa Artun ja Villan Voimalan galleriat

koparoita

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Villa Artun näyttelyssä on esillä saamelaista muotoilua ja käsitöitä, saamelaisnuorten videoita ja saamelaislasten sarjakuvia. Näyttelyssä on myös Villa Artun taidekoulujen oppilaiden tuotoksia Karigasniemen leirikoulusta sekä syksyn aikana syntyneitä oppilastöitä. Villan Voimalassa on esillä saamelaistaustaisen kuvataiteilija Marja Helanderin valokuvia pohjoisesta. Näyttelyt kertovat paitsi EU:n ainoasta alkuperäiskulttuurista myös hyvinkääläisten lasten ja nuorten tulkinnoista ja kokemuksista pohjoisen luonnosta ja elämästä saamelaisalueella. Saamelaista kulttuuria esittelevä näyttelykokonaisuus on syntynyt Villa Artussa toimivien Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Taito-käsityökoulu Helmin kulttuurihistoriahankkeen ympärille. Näyttely on samalla Lasten ja nuorten kuvataidekoulun 25-vuotisjuhlanäyttely.

7.11.-6.1.2012 VILLA ARTUN GALLERIA

SÁPMI – JÄTIN JÄLJILLÄ TUNTURISSA

Villa Artun taide- ja käsityökoulujen yhteisen kulttuurihistoriahankkeen viimeisimpänä teemana on saamelaisuus.

RÁIDU – SÁMI HABMEN - Saamelaista muotoilua

Ráidu, suomeksi raito, tarkoittaa toisiinsa kytkettyjen porojen jonoa, joka vetää perässään ahkioita. Näyttely kertoo, missä saamelaisen muotoilun raito tänään menee. Näyttelyn järjestäjät ovat Saamelaisalueen koulutuskeskus Inarissa ja Duodjeinstituutti Norjan Kautokeinossa.

THAT’S IT

Ulkosaamelaisten nuorten elämää esittelevä näyttely. Nuorten kuvaamat videot ja haastattelulainaukset antavat kuvaa siitä, millaista on olla saamelainen nuori tässä ajassa ja millaisia ajatuksia nuorilla on tulevaisuuteensa liittyen.

SARJAKUVA SAAPUU SAAMENMAAHAN

Saamelaislasten sarjakuvanäyttely.

7.11.-5.12. VILLAN VOIMALAN NÄYTTELYTILA

MARJA HELANDER - Valokuvia pohjoisesta

Marja Helander käsittelee valokuvissaan luonnon pyhyyttä ja arvokkuutta perinteisen saamelaisen luontokäsityksen kautta. Myös ihmisen itsensä aikaansaama tuhon mahdollisuus on läsnä kuvissa.
Näyttelyt ovat avoinna ma-su klo 12-16. Näyttelyihin on mahdollista varata opastus Lasten ja nuorten taidekeskuksesta, puh. 0400 955 353

MISTÄ ON TYTÖT TEHTY? – Taidetta tyttöydestä 12.9.–28.10.2012

Mistä on pienet tytöt tehty

Pauliina Kähärän taidehistorian pro gradu –työhön liittyvä näyttely, jossa nykytaiteilijoiden teosten kautta tarkastellaan kuinka "tyttötaide" onnistuu rikkomaan stereotyyppistä tyttökuvaa. Katja Tukiaisen, Anniina Vainionpään, Maria Wolframin ja Stiina Saariston teokset kietoutuvat osaksi viime vuosien keskustelua tyttöjen muuttuneesta yhteiskunnallisesta roolista sekä aikuisuuden ja lapsuuden rajoista.

TAIDEPAJA TANSANIAN KALLIOMAALAUSALUEELLA 13.8.–2.9.2012 | Villa Artun käytävägalleria

Villa Artun käytävägalleriassa on esillä Gary Wornellin kuvia ja printtejä taideprojektista Tansaniassa, Kondoan kalliomaalausalueella. Esillä on käsintehdylle paperille tulostettuja kuvia kalliomaalauksista sekä dokumentaarisia kuvia työpajasta johon osallistui Imbafin koulun oppilaita.

Artun kesä – ANIMAATIONÄYTTELY 13.8.-2.9.2012

Artun kesä

Näyttely esittelee kotimaisten animaatiotaiteilijoiden teoksia sekä animaation tekemisen salaisuuksia. Näyttely mm. valottaa liikkeen illuusion syntymistä sekä paljastaa millaisia taidonnäytteitä ovat elokuvissa nähdyt animaationuket ja -lavasteet. Näyttelyssä ovat mukana Mariko Härkönen ja Ismo Virtanen, Kaisa Penttilä, Meri Mort, Ami Lindholm, Mikko Lindholm, Reetta Neittaanmäki, Anssi Kasitonni ja Turun Anikistit -kollektiivi.

ILOA IHOLLE, Taito-käsityökoulu Hyvinkään Helmin kevätnäyttely 7.5.–3.6.2012

Iloa iholle

EEPPINEN KAMPAMANEETTI - Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun ateljeepajalaisten päättötyönäyttely 13.4.–30.4.2012 | Villa Artun galleria

EEPPINEN KAMPAMANEETTI

MINÄ OLEN JELLONA! - Kuvia, leluja ja leikkiä 29.2.-9.4.2012 | Villa Artun galleria

Minä olen jellona

"Minun nimeni on Jellona. Joidenkin mielestä minä näytän kotikutoiselta kissalta, mutta Poika sanoo: - Jellona, oma leijonoitten kuninkaani! Leikitään!"
Tilkuista, langasta ja vanusta tehdyt Jellonat valtaavat Villa Artun gallerian. Anne Vaskon suositun Jellona Suuri –kirjan hellyttäviä hahmoja seuraa vuoden alussa ilmestyvä Jellona Toinen (WSOY), jonka alkuperäiset kuvitukset nähdään näyttelyssä. Taiteen maisteriksi valmistunut Anne Vasko on kuvittamisen ohella toiminut tekstiilisuunnittelijana. Omien teostensa lisäksi hän on kuvittanut monien suomalaisten kirjalijoiden lastenkirjoja mm. Kirsi Kunnaksen, Johanna Venhon ja Tuula Korolaisen. Rudolf Koivu –palkinnon 2011 saanut ja Finlandia Junior –ehdokkaana 2010 ollut kuvittaja asuu ja työskentelee Hyvinkäällä. Elämykselliseen näyttelyyn liittyy työpajoja ja muita oheistapahtumia. "Minun nimeni on Jellona. Joidenkin mielestä minä näytän kotikutoiselta kissalta, mutta Poika sanoo: -Jellona, oma leijonoitten kuninkaani! Leikitään!"

EINO JA MAAILMAN LAPSET - Teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen kokoelmasta 1970-luvulta nykypäivään 10.1.–19.2.2012

Eino ja maailman lapset

Näyttely liittyy Hyvinkään taidemuseon muistonäyttelyyn kuvataiteilija ja taidekasvattaja Eino Vesalaisesta (1923-2010), joka oli perustamassa Lasten ja nuorten taidekeskusta Hyvinkäälle. Sekä Hyvinkään taidemuseon Kaapon galleriassa että Villa Artun galleriassa on esillä Vesalaisen aloitteesta koottua lasten ja nuorten taidetta eri puolilta maailmaa. Villa Artun näyttelyssä on maalauksia, piirustuksia, kuvakudoksia ja grafiikkaa 1970-luvun alusta nykypäivään 5-17 vuotiailta lapsilta 43 maasta. Lähes 70 taideteoksen lisäksi esillä on nukkeja ja leluja eri kulttuureista sekä 1980-luvuilla kuvattuja filmejä kansainvälisestä toiminnasta. Näyttelyyn liittyy työpajoja koululaisille ja päiväkotiryhmille.

2011

JÄTIN MATKASSA - retkellä romantiikan maisemissa Villa Artun galleriassa 18.11.-18.12.2011

Jätin matkassa

Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulun ja Taito-käsityökoulu Helmin yhteisnäyttelyssä on lasten ja nuorten tulkintoja romantiikan ajan taiteilijoiden maisemamaalauksista ja -valokuvista sekä niiden kohteina olleista paikoista. Lukuvuoden 2010-2011 kestäneen projektin aikana lapset ja nuoret tarkastelivat ihmisen suhdetta luontoon romantiikan ajasta nykypäivään mm. retkeilemällä paikoissa, joissa taiteilijoiden teokset ovat syntyneet.

HUOLI HUOMISESTA, TOIVO TULEVASTA

Huoli huomisesta

Lasten ja nuorten kansainvälistä kuvataidetta ympäristökasvatuksen näkökulmasta 4.10.–13.11.2011
Villa Artun galleriassa on esillä noin 100 teosta Lasten ja nuorten taidekeskuksen kansainvälisestä kokoelmasta. Näyttelyn kuvissa ympäristöä ja elämää eri puolilla maailmaa kuvataan sekä huolta vailla että kantaaottavasti. Kuvissa on vehreitä paratiiseja ikuisen kesäloman tunnelmissa, toisaalta meressä lilluvia roskalauttoja ja saastuneita kaupunkeja. Halu estää maailmaa hukkumasta roskiin näkyy yhteisöllisiä siivoustalkoita esittävissä kuvissa.

JOS METSÄÄN HALUAT MENNÄ NYT...

Jos metsään haluat mennä nyt

Urbaanin kuvataiteen kurssin satoa 1.–25.9.2011
Syyskuun aikana näky Villa Artun galleriassa saattaa yllättää. Sinne on eksynyt Hip hop -karhu katsomaan graffititaiteesta vaikutteita saaneita näyttäviä maalauksia ja eriskummallisia puuveistoksia. Näyttely ja sen teokset ovat elokuun alussa Villa Artussa järjestetyn urbaanin kuvataiteen kurssin satoa. Lasten ja nuorten taidekeskuksen järjestämällä kurssilla ryhmä nuoria työskenteli kuvataiteilija Timo Vaittisen ohjauksessa.

PUUN TAJU

10.6.–28.8.2011

Puun taju

Näyttely on osa Hyvinkään Taiteilijaseuran ja taidemuseon Puun Taju -nykytaidetapahtumaa. Näyttelyssä on esillä Kaisa ja Timo Berryn teos "Lähde" (2010). Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kaupunkiprojektissa Puun Taju – Puun Haju kulkee aikajana läpi kotikaupungin kohti Parantolan puistoa ja sen tervehdyttävää männyn tuoksua. Esillä on myös lasten ja nuorten puisto- ja puuaiheisia maalauksia kansainvälisestä kokoelmasta 1970-luvulta nykypäivään sekä Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistyksen koululaisten valokuvanäyttely Minun kevätpuuni.

HYVINKÄÄN TAITO-KÄSITYÖKOULU HELMIN KEVÄTNÄYTTELY

5.5.–5.6.2011

koti

Käsityökoulu Helmin eri toimipisteiden ryhmät ovat lukuvuoden aikana tehneet kotiin ja asumiseen liittyviä käsitöitä. Värikkäässä näyttelyssä on katseltavaa kattauksista perhospönttöihin. Näyttelyyn voi tilata toimintaa sisältävän opastuksen.

KASSAMAGNEETTI

Kassamagneetti

Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulun Ateljeepajan päättötyönäyttely 14.4.–29.4.2011
Kuvataidekoulun vanhimpien oppilaiden päättötöistä koottu näyttely on katsaus pitkään kuvataidetta harrastaneiden nuorten taiteelliseen ilmaisuun. Näyttelyssä on luettavissa nuorten portfoliot, joissa nuoret kertovat ajatuksistaan taiteellisesta työskentelystä ja sen kehittymisestä.

KALEVALAN NÄKYMÄTÖNTÄ MAAILMAA

Käsityötaiteilija Minna Kokkisen huovasta tehtyä taidetta Kalevalan tarinoista 21.2.–10.4.2011

Kalevalan näkymätön maailma

Alunperin teatterinukkien tekijäksi kouluttautunutta Minna Kokkista on Kalevala kiehtonut aina. Kalevalan näkymätöntä maailmaa -näyttely on kokonaisuus Kalevalan myyttisestä maailmasta niin kuin taiteilija on sen kuvitellut. Näyttely lähestyy Kalevalaa satujen ja ihmeiden kautta, mielikuvituksella ratsastaen ja myyttejä sekä kansanuskomuksia kunnioittaen. Teoksissa seikkailevat Kalevalan tarustossa esillä olevat hahmot, Väinämöisen synnyttäjä Ilmatar, Ahti aaltojen kuningas Vellamo vaimonsa kanssa, metsän kuningas Tapio ja emäntä Mielikki. Mukana ovat myös metsän asukkaat, eläimet, tontut, peikot ja keijut.
Hahmot saavat muodon taidokkaasti eri huovutustekniikoin työstetyissä suurissa ja värikkäissä seinätekstiileissä sekä lattiatasoilla olevissa tilateoksissa. Tilateosten materiaaleina on käytetty huovutuksen lisäksi paperimassaa, erilaisia kuituja ja peilejä. Näyttelyyn on myös pystytetty jurtta, johon on piilotettu mystinen Sampo. Hauenleukaluisen kanteleen luota voi aloittaa, ”Kalevalaisen tietovisan”. Se toimii apuna näyttelyyn, Kalevalaan ja Suomen kansan uskomus- ja tarinaperinteeseen tutustumisessa.

KODITON

taidenäyttely ja -tapahtuma kodittomuudesta 11.1.–13.2.2011

Koditon

Mitä sana koditon tarkoittaa? Mitä on kodittomuus? Mikä tekee kodista kodin? Näitä kysymyksiä on työstetty koulutusyhtymä Hyrian työttömien työpajatoiminta Työmyllyn eri toimipisteissä kesästä 2010 lähtien. Joillekin hyvin henkilökohtaistakin teemaa on käsitelty yhdessä ja yksin. Kertyneistä ajatuksista, ideoista ja eri tavoin, sanoin, kuvin sekä äänin toteutetuista kuvauksista rakentuu Villa Artun galleriaan näyttelyn muodossa oleva kuvaus siitä, mitä sana koditon voi merkitä.
Koditon-näyttely on osa Työmyllyn Luppo11-taidetapahtumaa, joka on jatkoa kesällä 2009 Riihimäellä toteutetulle taidetapahtumalle. Näyttely jatkaa myös Lasten ja nuorten taidekeskuksen syksyn 2010 My Home – Kotini –näyttelyn teeman käsittelyä, mutta erilaisesta näkökulmasta.

Yleisön ajatuksille ja kuvauksille kodittomuudesta antavat tilaa näyttelyssä olevat interaktiiviset teokset sekä näyttelyn aikana toteutettavat työpajat, joiden tuotoksista osa laitetaan esille näyttelyyn. Villa Artussa toteutettavia työpajoja on eri ikä- ja kohderyhmille. Työpajojen lisäksi ryhmät voivat tilata luennon kodittomuutta käsittelevästä taiteesta sekä opastuksen näyttelyyn.

Osa tapahtumaa on myös torstaina 3.2.2011 klo 17.30-20.00 järjestettävä nuorisotapahtuma.

Työmyllyn ja Lasten ja nuorten taidekeskuksen lisäksi Koditon taidetapahtumaa on tekemässä eri tahot mm. Hyvinkään nuorisotyöpaja Hope sekä Hämeen ammattikorkeakoulu, jotka vastaavat osasta työpajoista. Työpajoja ovat suunnitelleet Työmyllyn ja Hopen asiakkaat yhdessä ohjaajiensa kanssa sekä Hämeen ammattikorkeakoulun ohjaustoiminnan opiskelijat.

Tallenna

Tallenna