EtusivuTietoa meistä › Eino Vesalaisen muistorahasto

Eino Vesalaisen muistorahasto

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiöön on perustettu 1.1.2012 alkaen taiteilija Eino Vesalaisen muistorahasto, jonka tarkoituksena on tukea lasten ja nuorten visuaalista taidekasvatusta.

Eino Vesalaisen muistorahaston ensimmäinen palkinto 2012 myönnettiin mediataiteilija Markus Renvallille kokeellisesta ja uutta luovasta taide-kasvatuksesta. Palkinnon suuruus on 3000 euroa.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön hallitus perustelee päätöstään tunnustuspalkinnon saajasta seuraavasti:

Kuvataiteilija ja taidekasvattaja Markus Renvallin työssä on vahva sosiaalinen ja yhteisöllinen ulottuvuus. Hän suhtautuu lapsiin ja nuoriin arvostavasti ja avoimesti. Renvall opettaa teknisten välineiden käyttöä ennakkoluulottomasti eri ikäisille ja tuo sitä kautta lasten ja nuorten oman äänen kuuluville. Yhdessä koulujen, päiväkotien ja museoiden kanssa Renvall on toteuttanut monia projekteja, joihin on osallistunut sellaisia lapsia ja erityisesti nuoria, joita taideharrastukset eivät muuten tavoita. Hän hyödyntää työskentelyssään lasten ja nuorten kanssa sekä kokeneen ammattitaiteilijan osaamistaan että elämänkokemustaan. Markus Renvallin kokonaisvaltainen taidekasvatustyö on laadukasta ja kokeiluihin kannustavaa, unohtamatta leikkiä ja iloa. Markus Renvallin projekteista lisätietoja verkkosivuilta esim. hakusanoilla ROHTO – taidetta nuorille miehille, Straight-On-Medicine-Art, Medialeikki tai Chromakey.